Facebook забележа пад од повеќе од 25 проценти во претходната година, но популарноста на TikTok продолжува да расте.

Луѓето поминуваат во просек од два до четири часа дневно на социјалните мрежи. Некогаш Facebook беше омилен, а денес TikTok е прв на листата на најпопуларни апликации.

Оваа социјална мрежа беше симната дури 672 милиони пати во претходната година.

По TikTok, Instagram и WhatsApp беа најкористените апликации во 2022 година.

Facebook забележа пад од повеќе од 25 проценти во претходната година, но популарноста на TikTok продолжува да расте.

Претходната година покажа дека има се поголем интерес за Snapchat и Telegram апликациите, но расте и бројот на оние кои не се двоумат да инсталираат апликации за запознавање.

Се сугерираше дека социјалните мрежи можат да влијаат на анксиозноста, депресијата и лошиот сон. Меѓутоа, доколку се користи умерено и на правилен начин, може да се избегнат негативните последици.