Ознака: WhatsApp

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Губитници на годината: Кои апликации беа најмногу избришани во 2023 година?

Популарноста на социјалните мрежи е променлив параметар, а тоа го покажа и најновото истражување за тоа колку такви апликации се избришани во 2023 година. Социјалната мрежа Threads, на пример, забележа…

СОФТВЕР, Тренди

Telegram со нов дизајн и анимации го „предизвикува“ WhatsApp

Компанијата Telegram објави дека го подобрила квалитетот на разговорите преку својата истоимена платформа. Telegram воведе нов дизајн на повици и нови анимации кои треба да го надминат неговиот главен конкурент,…

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp за iOS овозможува испраќање некомпресирани фајлови

WhatsApp додаде опција за испраќање фотографии и видео фајлови кои се непроменети и во нивната оригинална форма, како дел од најновото ажурирање на iOS. Со споменатата функција, корисниците сега можат…