Категорија: Тренди

ФУТУРАМА, Тренди

Франција нуди стимулации за замена на стари автомобили со електрични велосипеди

Француските власти имаат намера да им понудат 2.500 евра на сопствениците на стари автомобили со мотори со внатрешно согорување, за да ги однесат возилата во отпад и да ги заменат…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Nvidia и MediaTek сакаат да ги донесат RTX графичките карти во ARM лаптопите

Nvidia и MediaTek заеднички ја истражуваат идејата за имплементација на RTX графичките карти во лаптопите засновани на ARM архитектура. Двете компании развиваат референтна лаптоп платформа, која ќе го поддржува SDK…

СОФТВЕР, Тренди

Блокирајте ги лесно несаканите повици: Не ви треба никаква апликација

Без оглед на тоа зошто сакате да блокирате нечии повици, Android системот нуди решение во рамките на својата апликација за повици и неколку трикови скриени во поставките. Несаканите повици се…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

IDC: Испораката на PC уреди бележи глобален раст во првиот квартал

Глобалната испорака на компјутери, вклучувајќи ги и традиционалните десктоп уреди, лаптопи и работни станици, забележа годишен раст од 55,2 проценти во текот на првиот квартал на 2021. година, се вели…