Категорија: ВИДЕО

ГАЏЕТИ, Featured, ВИДЕО

Пристигна новата ера на селфи: Летечки стап за фотографирање

Air Selfie функционира како дрон со џебна големина, а неговото користење е многу едноставно. Летањето се управува со џојстик преку мобилна апликација, а сите фотографии се складираат директно во фотогалеријата…

ФУТУРАМА, ВИДЕО

Создаден асфалт кој сам се поправа!

И покрај многуте обиди да биде заменет со друг материјал, асфалтот останува најдобар и најевтин материјал за патишта. Чувствителни на топлина, мраз, УВ светлина и механички удари, асфалтните патишта имаат…

ГАЏЕТИ, Featured, ВИДЕО

ClockONE – модерен дигитален часовник

ClockONE е часовник со дебелина од 4mm кој работи со тенка батерија. Креиран од Twelve24, овој минималистички часовник користи технологија на електронско мастило кое дава одлична контраст и видливост од…

ГАЏЕТИ, ВИДЕО

Направи-сам картонски грамофон на Kickstarter (Видео)

Винилот, покрај стримингот е единствен начин на дистрибуција на музика, што моментно во светот бележи раст. Секако, наспроти цедеата и останатите физички носачи на звук, во денешно време најмногу профитираат…

ФУТУРАМА, ВИДЕО

Подвижниот покрив на стадионот во Атланта се затвора како фотоапарат

Покривот што може да се отвори и затвори за помалку од осум минути, за прв пат прикажан на јавноста. Стадионот Mercedes-Benz во Атланта има невообичаен покрив кој може да се…