Nokia под истрага, се сомнева дека компанијата ѝ праќала податоци на Кина

Финските власти објавија дека започнале истрага против Nokia заради можното неовластено пренесување лични податоци на корисниците на Кина. Мобилните телефони

Повеќе

Манчевски го отвори „Робомак 2019“: Со вложување во младите ќе има со што да се претставиме пред светот

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, се обрати на отворањето на Неделата на роботика – „Робомак 2019“. Во

Повеќе