Категорија: AV

AV, Тренди

Новата линија на уреди на Samsung за 2022 година дизајнирана за иновативно персонализирано искуство

Производите на Samsung за 2022 година ги нудат најновите технологии, карактеристики и дизајн за редефинирано искуство на повеќе поврзани уреди На вчерашниот виртуелен настан, Unbox & Discover, компанијата Samsung Electronics…

AV, Тренди

Spotify се повлекува од Русија

Популарниот стриминг сервис Spotify се повлекува од Русија поради новите руски закони кои предвидуваат затворски казни за емитување информации за војната во Украина, кои отстапуваат од официјалните најави на руското…

AV, Тренди

ЦД-то не е „мртво“: Продажбата прв пат порасна за 17 години

Иако стримингот“во денешно време носи огромни пари во музичката индустрија,, ЦД-то сè уште не е мртво. Според официјалниот годишен извештај, приходите од продажба на ЦД-а се зголемиле за 21 отсто…

AV

Espresso Display е преносен монитор со дебелина од 5 милиметри (ВИДЕО)

Espresso Displays е австралиска компанија која во моментов развива преносен монитор со истото име. Финансиските средства за негова изработка беа собрани преку кампања за финансирање пари на Kickstarter. Kомпанијата побара од…

AV, Тренди

Од денеска во Македонија паметните телевизори на Samsung нудат HBO Max

Од денес, паметните телевизори на Samsung нудат HBO Max, платформа за стриминг на WarnerMedia. Со пристигнувањето на новата платформа, семејствата во Македонија сега можат да уживаат во богат избор на…

AV, Тренди

Премногу гледање во екраните го намалува човечкиот мозок, докажа студија

Кај луѓето што во просек гледале телевизија еден и пол час повеќе од своите врсници, нивниот волумен на мозокот се намалил за приближно 0,5 проценти. Прекумерното гледање телевизија буквално може…