Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Тренди

Ако вашите апликации работат бавно, обидете се со овој едноставен трик

Меморијата на телефонот со Android може да се пополни многу брзо, додека апликациите често создаваат привремени датотеки. Привремените податоци се нарекуваат кеш (cache) и можете да ги исчистите ако забележите…

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp воведува функција за делење екран за време на видео повици

WhatsApp е една од најпопуларните апликации за остварување видео повици и нуди прилично солидна листа на функции, но неговите корисници не можат да го споделат екранот на нивните уреди со…

СОФТВЕР, Тренди

Новата надградба на Windows 10 предизвикува главоболки кај корисниците

Microsoft неодамна објави ново ажурирање за Windows 10, а деновиве корисниците известуваат дека тоа предизвикува многу проблеми. Корисниците на Windows 10 се соочуваат со различни проблеми по најновата надградба на…

СОФТВЕР, Тренди

„Ако ја имате инсталирано оваа апликација, веднаш избришете ја – ве снима“

Словачки експерти од безбедносната компанија ESET ги предупредија корисниците дека апликацијата за снимање екран, која инаку ги помина сите безбедносни проверки од Google, стана една од оние што не ги…

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp може да го промени начинот на кој луѓето се пронаоѓаат едни со други на апликацијата

WhatsApp во последно време редовно објавува ажурирања и нови функции за својата платформа. Сега се подготвуваат нови опции. WABetaInfo известува дека WhatsApp подготвува промени на изгледот на профилот, вклучувајќи ја…

СОФТВЕР, Тренди

Компјутерите со Windows 11 добиваат систем за вештачка интелигенција – Copilot

Microsoft објави дека нивниот оперативен систем Windows 11 во иднина ќе биде збогатен со таканаречениот Copilot – систем за вештачка интелигенција кој ќе служи како личен асистент за корисниците. Во…

СОФТВЕР, Тренди

Google објави што може да направи Chrome сега

Изгледот на популарниот прелистувач може да се прилагоди според преференциите на корисникот со помош на редизајниран и интуитивен интерфејс. Google Chrome има ново ажурирање кое овозможува полесно уредување и персонализација…

СОФТВЕР, Тренди

Microsoft им порача на корисниците: Ако не го направите тоа сами, ќе го ажурираме Windows „на сила“

Ако сè уште користите Windows 10 верзија 21H2, треба да се подготвите за надградба на најновата верзија на ОС следниот месец. Microsoft автоматски ќе го ажурира софтверот на клиентите, дури…