Ознака: Telegram

СОФТВЕР, Тренди

Лажните апликации за Telegram и WhatsApp се полни со тројанци, заштитете се

Тројанизираните верзии на популарните месинџери како Telegram или WhatsApp се нудат на лажните сајтови на корисниците на Android и Windows, кои со преземање на заразени апликации ги заразуваат своите уреди,…

СОФТВЕР, Тренди

Лажна апликација Telegram ги шпионира корисниците на Android

Истражувачите на компанијата ESET открија spyware – шпионски софтвер скриен во лажна верзија на популарната апликација Telegram понудена бесплатно на веб-страница која се претставува како Shagle – платформа за видео…

СОФТВЕР, Тренди

Телеграм влезе во новата година со нови функции

Популарната апликација Телеграм ја објави својата најнова надградба на крајот на минатата година, па во новата година влезе со голем број на нови функции. Новите функции вклучуваат форматирање спојлер за…

СОФТВЕР, Топ

Telegram доби ново големо ажурирање, со фокус на групите

Популарната апликација за пораки Telegram доби ново големо ажурирање, кое вклучува нови функции и подобрувања. Овој пат, една од главните карактеристики е додавањето теми во групите. Споменатата функција ќе биде…

ИНТЕРНЕТ, Топ

Telegram предаде податоци за некои корисници

Платформата за онлајн пораки Telegram попушти пред барањата на германските безбедносни служби и обезбеди податоци за корисници осомничени за екстремизам, објави радиото НДР. По истрагата, Министерството за внатрешни работи потврди…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Телеграм под притисок дал информации за некои корисници

Телеграм е популарна бесплатна апликација, која оние кои ја користат генерално ја сметаат за побезбедна од слични апликации бидејќи пораките што корисниците ги испраќаат и примаат се шифрирани. Иако компанијата…