Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, Тренди

Сите iPhone 14 модели би можеле да имаат ProMotion дисплеи

Со текот на годините, Apple објавуваше функции кои беа ексклузивни за премиум моделите на компанијата, но во идните телефони компанијата ќе ги овозможи за целосната iPhone линија. Според аналитичарот Џеф…

МОБИЛНИ, Тренди

Nokia очекува пресвртот на нејзиниот бизнис да продолжи во 2022 година

Финскиот производител на телекомуникациска опрема Nokia ја објави својата прва прогноза за 2022. година, намалувајќи ја загриженоста на инвеститорите за влијанието што глобалниот недостиг на чипови може да го има…

МОБИЛНИ, Топ

Паметни телефони кои најмногу зрачат – кој е прв на листата?

„Bundesamt für Strahlenschutz“, германската федерална канцеларија за заштита од радијација, објави листа на паметни телефони кои најмногу зрачат. Во денешно време сите секојдневно ги користиме мобилните телефони и тие нѝ…

МОБИЛНИ, Тренди

Се појавија главните спецификации на Xiaomi Black Shark 5 теелфонот

Xiaomi Black Shark 5 се очекува оваа година и веќе пристигнуваат првите гласини за неа. Најновиот извештај доаѓа од реномираниот дојавувач на Weibo и зборува за стандардниот модел на новото семејство….