Категорија: ПРИЈАТЕЛИ

ПРИЈАТЕЛИ

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

А1 Македонија со задоволство ја информира јавноста дека проектот СМАРТ езеро Младост е целосно имплементиран со што општина Велес ја почнува својата трансформација во модерен и паметен град по примерот на…

ПРИЈАТЕЛИ

Петров на 2021 ITU Regional Innovation Forum for Europe: Забрзано работиме на трансформација на македонскиот стартап еко систем

Дигиталната трансформација е неопходен чекор кој мора да го преземеме за да имаме успешни претприемачи, иновации и развој на стартап екосистемот, и затоа ФИТР во изминатиот период презема конкретни чекори…

ПРИЈАТЕЛИ

Наскоро: GoGlobal – Виртуелни сесии за маркетинг стратегии наменети за перформанс огласувачи

Настанот може да го следите бесплатно, а веќе е започнат процесот на регистрација за сите заинтересирани, без оглед на нивната локација GoGlobal, еднодневен виртуелен настан составен од динамични сесии за…

ПРИЈАТЕЛИ

Дијалози – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на…

ПРИЈАТЕЛИ

Повик за пријавување филмови снимени со мобилен телефон за „Мобил фестивал 2021“

Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил фестивал” објави отворен повик за пријавување филмови за 12-тото издание, кое ќе се одржи од 25 ноември до 1 декември 2021….

ПРИЈАТЕЛИ, Топ

Познати македонските претставници за глобалните Microsoft Office Specialist и Adobe Certified Associate натпревари

Во рамки на проектот за унапредување на дигиталната писменост на младите на возраст од 13-22 години во Р. Северна Македонија, Certiadria годинава по шести пат го организираше финалето на националниот…

ПРИЈАТЕЛИ

Изјава на македонскиот астронаут: Мистеријата е конечно разоткриена (ВИДЕО)

Астронаутот, ракетата, месечината, вселенскиот ровер и сѐ останато, е изработено од тимот на Академијата за визуелни уметности М3ДС, каде во тек се уписи на три типа курсеви за создавање разни…

ПРИЈАТЕЛИ

М6 Едукативен центар со нова програма за поттикнување на општествениот развој

M6 Едукативниот центар започнува со спроведување на нова програма чија цел е поттикнување на општествениот развој и позитивна општествена трансформација во време на промени. Програмата насловена „М6 Чекор напред“ претставува…

ПРИЈАТЕЛИ

Нова лабораторија за молекуларна микробиологија со real-time PCR детекција

Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје, врши редовна микробиолошка и хемиска контрола на квалитетот на водата за пиење која се дистрибуира до граѓаните на градот…

ПРИЈАТЕЛИ

Соработка за развој на стартап заедницата: партнерство на Македонски Телеком и Стартап Македонија

Македонски Телеком и Стартап Македонија официјално го најавија своето партнерствo, коешто има за цел да ја зајакне и продлабочи соработката помеѓу стартап заедницата и корпоративниот сектор. Главната цел на ова…