Категорија: Тренди

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Facebook тестира приказ на Wikipedia информации во резултатите на пребарување

Facebook го угаси својот Graph Search сервис во јуни минатата година, поради проблемите со приватноста. Оваа функција им овозможуваше на корисниците да пронајдат голем број информации како имиња на луѓе, места…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Computex 2020 и официјално откажан поради пандемијата

Во текот на оваа година видовме значаен пораст на стапката на откажување на манифестациите и презентациите, поради пандемијата на коронавирусот. Меѓу нив се и големите технолошки настани, како што е…

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp ги изложи броевите на корисниците во Google пребарувањето

WhatsApp тврди дека го решил проблемот кој ги прикажуваше телефонските броеви на корисниците во резултатите на Google пребарувањето, пренесува TechCrunch. Промената доаѓа откако истражувачот на безбедност Атул Јајарам откри дека…