Категорија: Тренди

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Нови суперкомпјутери почнуваат со истражување на Ковид-19

Компаниите AMD и Lenovo во сорботка со холандскиот Национален институт за субатомска музика и Nikhef, објавија дека новиот и тукушто инсталиран компјутерски систем, кој моментно е во фаза на тестирање, ќе биде…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Netflix го враќа нормалниот стриминг квалитет во делови на Европа

Платформата Netflix почна да го враќа нормалниот квалитет на стриминг во некои европски земји, откако Владите претходно побараа намалување на оптоварувањето на интернетот во текот на карантинот воведен поради пандемијата…

ФУТУРАМА, Тренди

За две години компјутерите ќе може самостојно да управуваат со автомобилите!

За почеток, компјутерите целосно ќе ги контролираат автомобилите само на автопатиштата и во ситуации за кои тие ќе сметаат дека се безбедни. На YouTube може да се најдат видео записи…