Категорија: Тренди

ФУТУРАМА, Тренди

ISS повторно избегна руски вселенски отпад

Меѓународната вселенска станица повторно мораше да изврши маневри за да избегне орбитален вселенски отпад што произлегува од неодамнешното тестирање на руското антисателитско оружје. Маневарот беше изведен на 16 јуни, со…

СОФТВЕР, Тренди

Од Хавана до Белград: Софтверскиот инженер Арналдо Перез одлучи да ја продолжи кариерата во Центарот за развој на Мајкрософт во Србија

Дури и од Хавана, Куба, Арналдо Перез, софтверски инженер, се вработи во Центарот за развој на Мајкрософт во Србија (MDCS), одлучи да се пресели во Белград, и тука да ја…

СОФТВЕР, Тренди

Microsoft ја претстави апликацијата Defender за сајбер безбедност

Онлајн апликацијата ја подобрува постоечката заштита на компјутерите и телефоните на корисниците. Microsoft Defender е достапен за општа употреба на сите лични уреди на корисниците, не само на компјутерите и…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Падна половина интернет – еве што се случи

Дефектот на серверите Cloudflare доведе до пад на голем број интернет услуги и сајтови, вклучувајќи и некои големи имиња. Компанијата за онлајн безбедност Cloudflare брзо реагираше во идентификувањето на проблемите…

МОБИЛНИ, Тренди

Европскиот пазар на телефони го бележи својот најлош прв квартал од 2013 година

Според аналитичката компанија Counterpoint Research, европскиот пазар на телефони го забележа најлошото прво тримесечје во речиси десет години. Пазарот забележа пад од 12% во однос на последните три месеци од…