Категорија: Тренди

ФУТУРАМА, Тренди

Роботска рака направена со 3D печатач може да игра Nintendo

Роботите во иднина ќе стануваат сѐ помали, попаметни, помеки, пофлексибилни и поразноврсни, а еден пример за „мека роботика“ потекнува од Универзитетот во Мериленд. Станува збор за роботска рака изработена со…

МОБИЛНИ, Тренди

Сите iPhone модели следната година ќе имаат 5G поддршка

Минатата година Apple ја претстави својата прва линија телефони со 5G поддршка и се очекува дека тој тренд ќе продолжи и со годинашните модели. Nikkei Asia сега истакнува дека iPhone линијата на компанијата за…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

5G ќе ја зголеми потрошувачката на мобилни податоци за четири пати до 2026 година

Со масовното усвојување на 5G технологијата, глобалната потрошувачка на мобилни податоци треба да експлодира во следните години. Од просечни 9 GB месечно по лице во 2020 година, мобилниот сообраќај се…

МОБИЛНИ, Тренди

Sony објасни: Xperia 1 III ќе добие барем две Android ажурирања

Официјалните лица на компанијата Sony се огласија и ја објаснија ситуацијата, по пишувањето на медиумите дека Xperia 1 III телефонот ќе добие само едно големо ажурирање на Аndroid. Според наводите, компанијата планира…