Категорија: Тренди

ФУТУРАМА, Тренди

Mazda се откажува од производството на „најубавиот автомобил на светот“

Кога јапонскиот производител го претстави Vision Coupe, многумина овој концепт го прогласија за најубава лимузина во светот. Тоа беше во октомври 2017. Оттогаш поминаа четири и пол години, а убавата…

ФУТУРАМА, Тренди

Сите „состојки“ за живот пронајдени на астероидите

Клучните „градежни блокови“ на ДНК и РНК се откриени на астероидите, потврдија научниците. Хипотезите дека „семето на животот“ можело да биде донесено на Земјата од вселената се поддржани од новото…

СОФТВЕР, Тренди

Популарната игра само на мобилни уреди заработи над три милијарди долари

Иако придонесот на мобилниот пазар често се заборава, тој продолжува да го одржува статусот на најголем сектор во сегментот на видео игрите. Добар пример за тоа е популарната игра Genshin…

ФУТУРАМА, Тренди

Се враќа Ford Taurus

Ford одлучи да повлече неколку класични модели на патнички автомобили од Европа, вклучувајќи го и Mondeo. Сепак, постои нова генерација и веќе е претставена на некои пазари. Кинезите први го…

ФУТУРАМА, Тренди

ВИДЕО: Астронаутите од мисијата Crew-3 се вратија на Земјата во капсула Crew Dragon

Астронаутите кои отпатуваа на Меѓународната вселенска станица (ISS) како дел од мисијата Crew-3 на SpaceX, се вратија вчера на Земјата. Тимот астронаути безбедно се врати дома во капсулата Crew Dragon,…