Категорија: Тренди

МОБИЛНИ, Тренди

Tecno ги претстави првите телескоп макро леќи за смартфони (ВИДЕО)

По најавите кон средината на декември минатата година, Tecno сега претстави телескопски макро леќи за мобилни телефони. Станува збор за технологија која ветува значително подобрување на макро фотографиите, но и…

ФУТУРАМА, Тренди

Сонцето во минатото веројатно имало прстени, затоа и не настанала супер-Земја

Пред да се формираат Земјата и другите планети во нашиот Сончев Систем, Сонцето веројатно било опкружено со огромни прстени од прашина слични на оние околу Сатурн, велат научниците во новото…

ФУТУРАМА, Тренди

BMW iX Flow E Ink со допир на копче до различна боја на каросеријата (ВИДЕО)

Промената на бојата на надворешноста на автомобилот со притискање на копче звучи како научна фантастика, но оваа технологија се развива повеќе од десет години Ова е нешто што допрва треба…