Категорија: Тренди

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Мрежата 5G Lite почна со работа во Белгија, не и во Брисел

Телекомуникацискиот оператор „Проксимус“ лансира 5G Lite мрежа низ цела Белгија. Мрежата опфаќа повеќе белгиски градови, но не и Брисел, бидејќи таа мрежа не ги исполнува строгите стандарди во областа на…

СОФТВЕР, Тренди

Во Москва со специјална апликација ќе се следат луѓето кои се во изолација

Московските власти претставија апликација за паметни телефони, која ги следи движењата на луѓето што се во изолација поради коронавирусот. Според официјалните податоци, 2.777 Руси се заразени со Ковид-19, а во…

СОФТВЕР, Тренди

Апликацијата Zoom под зголемена контрола поради популарноста

Апликацијата за видео конференциски разговори Zoom се најде под високо ниво на контрола поради нејзината популарност за време на пандемијата на коронавирусот, бидејќи во моментов милиони луѓе ја користат за…

AV, Тренди

Samsung до крајот на годината ќе престане да произведува LCD панели

Според наводите на официјалните лица, Samsung Display до крајот на оваа година во Јужна Кореја ќе престане да произведува LCD (liquid crystal display) панели. Оваа информација пристигнува откако конкурентот LG Display,…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Google ќе донира 800 милиони долари во борбата против пандемијата

Компанијата Google ќе донира повеќе од 800 милиони долари за поддршка на компаниите, организациите и здравствените работници како дел од своето учество во борбата против коронавирусот. Повеќето од овие пари ќе…

МОБИЛНИ, Тренди

iPhone 12 ќе пристигне оваа есен и покрај пандемијата

Компанијата Apple планира да ги претстави новите модели на iPhone оваа есен и покрај пандемијата предивикана од коронавирусот SARS-CoV-2. Иако пандемијата предизвика стопирање на производството ширум светот и затварање на…