Категорија: Тренди

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Intel ја најави 10. генерација процесори со Turbo брзини над 5GHz

Intel официјално ги објави деталите за 10. генерација од H-серијата мобилни процесори. Во прашање се 45W чипови, кои ќе се најдат во гејминг лаптопите, мобилните работни станици и преносни компјутери…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Најновите Lenovo Legion лаптопи имаат поефикасни Nvidia графички картички

Lenovo ги објави своите најнови Lenovo Legion лаптопи со тукушто претставените Nvidia и Intel технологии. Legion 5i и Legion 7i лаптопите се меѓу првите кои користат Advanced Optimus свичеви за графика, кои…