Категорија: Тренди

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Facebook отстранил повеќе од девет милиони објави со говор на омраза

Компанијата Facebook ја информира јавноста за драстично зголемување на бројот на отстранети постови што промовираат насилство и говор на омраза, што сега се припишуваат на подобрувањата во технологијата за автоматско…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Twitter ќе им овозможи на вработените постојано да работат од дома

Компанијата Twitter соопшти дека ќе им овозможи на некои вработени да работат од далечина, односно од дома, бидејќи епидемијата на коронавирусот ги принудува фирмите да направат измени во канцелариите ширум…

МОБИЛНИ, Тренди

Погледнете како изгледа внатрешноста на Magic Keyboard за iPad Pro

Популарниот сајт iFixit одлучи дека подобро е да испита како изгледа и функционира Apple Magic Keyboard тастатурата, како и што се наоѓа во внатрешноста на уредот, неговиот тракпад и копчињата. Според…

ГАЏЕТИ, Тренди

DJI индустрискиот дрон може да лета 55 минути и има 15 км видео досег (ВИДЕО)

Насочен кон индустриските корисници, DJI го претстави Matrice 300 кој поседува низа унапредувања, од засилена батерија, детектирање на објекти во лет на сите шест страни, до досег на видео трансмисија…

AV, Тренди

Производството на камери претрпе најмногу по појавата на смартфоните

Кога се појави првиот iPhone пред 10 години, никој не претпоставуваше колкаво влијание ќе изврши тој уред во годините што следеа потоа. Уникатниот „екран на допир“, заедно со сите други…