Категорија: Тренди

МОБИЛНИ, Тренди

Патент покажува како ќе изгледа првиот смартфон на Xiaomi со in-display камера

Се појави патент кој ни дава увид и идеја за тоа како би можел да изгледа паметен телефон на Xiaomi со селфи камера под екранот. Патентот го откри веб-страницата LetsGoDigital. Патентот…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Huawei ќе влезе на PC пазарот со прилагоден процесор и оперативен систем

Од моментот кога ги обелодени плановите да креира сопствен оперативен систем и помалку да се потпира на другите, Huawei напорно работи за оваа идеја да ја спроведе во дело. Компанијата…

СОФТВЕР, Тренди

Google Messages апликацијата инсталирана повеќе од милијарда пати

Messages, апликацијата на Google за размена на SMS и директни пораки бележи се поголема популарност, а според интернет страницата 9to5Google, апликацијата доживеа една милијарда инсталации на уредите базирани на оперативниот систем…