Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, Featured

Во иднина телефоните ќе ги полниме само четири пати годишно

Целосно новите материјали кои ќе се користат за изработка на батерии, навистина ќе ја продолжат должината на нивното траење-на општо задоволство на сите нас. Истражувачки тим од Универзитетот Мичиген и…

МОБИЛНИ, Featured, ВИДЕО

Vivo со прв смартфон со сензор за отисоци под дисплејот

Еден од најголемите кинески производители на паметни телефони, се чини ќе го престигне Apple со смартфон кој ќе има читач за отпечатоци на прстите вграден во самиот дисплеј, технологија која…

МОБИЛНИ, НАЈНОВИ

iPhone 8 на почеток на продажбата во намален број примероци

Недостатокот на OLED панели би можел да го ограничи производството на новата генерација на iPhone Според пишувањето на порталот Digitimes, кој се повикува на извори од самата индустрија, при претставувањето…