Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, НАЈНОВИ

Подготвени за промени? Вашиот следен телефон ќе биде застрашувачки

Следната генерација на паметни телефони најверојатно ќе вклучува вештачка интелигенција. Виртуелните помошници како Alexa, Cortana и Сири беа само почеток. Вештачката интелигенција во виртуелните помошници толку напредуваше што сега се…

МОБИЛНИ, Featured

Cat претстави нови паметни телефони и таблет

Британската компанија „Bullitt Mobile“, која ги произведува смартфоните со брендот CAT вчера претстави два нови уреди во средниот сегмент, кои повторно обезбедуваат зголемена цврстина на куќиштето, но по прифатлива цена….

МОБИЛНИ, Featured

Мобилните телефони предизвикуваат депресија кај децата

Апаратите кои зрачат, како мобилните телефони, поттикнуваат депресија кај тинејџерите, утврдија јапонските експерти, а резултатите ги објавија во „Журнал за педијатрија и психологија“. Тие анализираа дури 18.000 адолесценти и открија…