Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, НАЈНОВИ

Паметните телефони ни го уништуваат помнењето?

Водечките невролози тврдат дека употребата на паметни телефони доведува до тоа да не помниме детали. Истражувањето спроведено од колеџот „Линколн“ при Универзитетот „Оксфорд“ покажува дека помнењето на имиња и податоци…

МОБИЛНИ, НАЈНОВИ

Дали го игнорирате партнерот на сметка на телефонот?

Во секојдневната интеракција со луѓето кои ни се важни, често мислиме дека постојаното прекинување со проверување на мобилниот телефон не е толку важна работа. Меѓутоа истражувањата покажуваат нешто друго. Колку…