Ознака: Vivo

СОФТВЕР, Тренди

Vivo го претстави OriginOS со нов кориснички интерфејс и функции

Vivo го претстави OriginOS, најновиот Android скин на компанијата,  што претставува наследник на Funtouch OS. Vivo истакна дека компанијата го дизајнирала според потребите на корисниците и посветена е на ускладување на очекувањата…

МОБИЛНИ, Топ

Vivo претстави четири смартфони во Европа, X51 5G има гимбал камера

Шест години откако ги направи првите чекори на меѓународната сцена, кинеската компанија Vivo официјално влезе на европскиот пазар.  Vivo сега работи во Франција, Германија, Италија, Полска, Шпанија и Велика Британија,…

МОБИЛНИ, Тренди

Концепт телефон со pop-up камера што се одвојува од уредот (ВИДЕО)

Иако 2020 година е веќе при крај, производителите на смартфони сè уште во целост не смислија решение за edge-to-edge  дизајн на екранот. Покрај засеците и punch-hole отвори, се издвојуваат решенија…