Ознака: Vivo

МОБИЛНИ, Тренди

Во Кина побарувачката за мобилни телефони на Apple значително се намали, продажбата на Huawei скокна за 70%

Испораките на мобилни телефони на Apple во Кина паднаа за 19 отсто во првиот квартал, што ја одразува заканата за доминантната позиција на американскиот гигант во повисокиот сегмент по враќањето…

ГАЏЕТИ, Тренди

Како вештачката интелигенција ја подобрува ноќната фотографија

Дигиталната фотографија од новата генерација комбинира алгоритми и можности за чипови за појасни, поостри и поекспресивни слики дури и при услови на слаба осветленост. За време на долгите летни денови…

МОБИЛНИ, Тренди

iPhone повеќе не е број еден на најголемиот пазар на телефони

Canalys го објави својот најнов извештај за испораките на паметни телефони во Кина во вториот квартал. Како што беше предвидено, статистиката укажува на подобрување на состојбата, со благ пад на…