Ознака: Електрични автомобили

ФУТУРАМА, Тренди

Toyota ќе инвестира 14 милијарди долари во развој на батерии

Toyota долго време се спротивставуваше и не беше дел од играта во која се најдоа веќе речиси сите автомобилски произведувачи. Посветеноста на другите произведувачи кон електрична транзиција Јапонците не ги…

ФУТУРАМА

Toyota конечно се вклучува со полн капацитет во електричната транзиција! (ВИДЕО)

Јапонскиот гигант на прес конференција најави дека ќе инвестира 14 милијарди долари во развојот на батерии за електрични автомобили до крајот на деценијата Долго време, Toyota се спротивставуваше и не…

ФУТУРАМА, Тренди

Apple и Toyota преговараат за производство на електричен автомобил

Техничкиот гигант Apple планира да ја заживее својата автомобилска програма, па затоа, според најновите извештаи, претставниците на Apple се состанале со претставниците на Toyota и разговарале за потенцијално партнерство Apple…

ФУТУРАМА, Тренди

Xiaomi регистрираше компанија ќерка за производство на електрични автомобили

Еден од светските лидери во производството на паметни телефони – Xiaomi, ја заврши регистрацијата на компанија ќерка која ќе се занимава со производство на електрични автомобили, објави кинеската компанија. Почетниот…

ФУТУРАМА

Кинеските електрични автомобили се многу поевтини од европските модели

Во Кина, можете да купите електричен автомобил за само 3.700 евра, додека во Европа, цените стартуваат од дури 15.740 евра. Во моментов, кинеските производители на електрични автомобили имаат голема предност…