Категорија: Тренди

СОФТВЕР, Тренди

Твитер создава нова алатка, за оние на кои им требаат повеќе информации

Се чини дека Twitter работи на функцијата наречена „Search Subscribe“ која ќе им овозможи на корисниците да изберат да добиваат известувања за нови твитови, во зависност од пребарувањето. Функцијата првпат…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

ВИДЕО: Колку пари се потребни за максимално да се „разбуди“ вашиот лик во Diablo Immortal

Креаторите од YouTube пресметаа колку пари се потребни за максимално да се „разбуди“ вашиот лик во Diablo Immortal преку опцијата Legendary Gem во играта. Конечната цена е шестцифрена (во долари)….

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Поставен е нов рекорд во брзината на пренос на податоци

Националниот институт за информатичка и комуникациска технологија (NICT) од Јапонија успеа да постави рекорд во пренос на податоци. Новиот рекорд за брзина на податоци сега е 1,02 петабити во секунда….

СОФТВЕР, Тренди

Chrome ќе ги блокира известувањата од страниците за кои Google смета дека им пречат на корисниците

Google работи на намалување на бројот на несакани известувања за Chrome што корисниците ги добиваат од веб-сајтовите, а за кои компанијата смета дека „пречат“. Известувањата во Google Chrome и воопшто…

ФУТУРАМА, Тренди

Почнува војната за цените на електричните автомобили

Извршниот директор на Ford, Џим Фарли, верува дека пазарот на електрични автомобили наскоро ќе влезе во ценовна војна која ќе предизвика идни подостапни модели. „Верувам дека ќе започне голема ценовна…

ФУТУРАМА, Тренди

Euro NCAP: Kia пред сите

Целосно електричниот кросовер Kia EV6 доби највисока оцена на најновите тестови извршени од Euro NCAP, независна европска организација за crash тестови. EV6 има освоено најмногу пет ѕвезди, што дополнително ги…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Чипот Apple M2 доаѓа со големи подобрувања во перформансите

Apple го одржа својот настан WWDC, за време на кој откри многу нови работи. Американската компанија го претстави новиот чип М2, кој ќе пристигне како наследник на првиот прилагоден компјутерски…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Instagram прави промени во филтрите за чувствителни содржини

Функцијата Sensitive Content Control на Instagram, која на содржината ги става приспособливите филтри препорачани од платформата, сега се применува на повеќе содржини на Instagram. Во објава на својот блог, Инстаграм…