Категорија: Featured

AV, Featured

ЕУ порачува Netflix да го намали оптоварувањето на интернетот

Тиери Бретон, европскиoт комесар за индустрија, му порачал на шефот на стриминг-платформата Netflix дека овој и другите оператори, кои овозможуваат вакви услуги, треба да го намалат оптоварувањето на интернетот, кое…

Featured

Huawei прогласен за кандидат број 1 со 3.524 патенти според рангирањето на Европската канцеларија за патенти за 2019 година

Европската канцеларија за патенти (EPO) објави ранг листа на патенти за 2019 година. Презентираните податоци покажуваат дека за 2019 година примени се повеќе од 181.000 апликации за патент, што претставува…

ИНТЕРНЕТ, Featured

Отежната работата на европските телекомуникациски оператори поради работењето од дома

Дел од европските телекомуникациски оператори вчера пријавија проблеми со мрежата откако милиони луѓе работат од дома поради пандемијата со новиот коронавирс, поради што е зголемено користењето на сообраќајот со податци…

СОФТВЕР, Featured

Издавачкиот центар ТРИ нуди бесплатни е-книги цел месец

Издавачки центар ТРИ, со цел да им излезе во пресрет на читателите во периодот на изолација, предвреме ја става во функција својата нова специјализирана апликација за читање на електронски книги…

Featured

Huawei ја претставува услугата „Врата до врата“ за секој модел и секој клиент низ цела Македонија

Согласно најавите и преземаните вонредни мерки за спречување ширење на КОВИД-19, HuaweiConsumerBusinessGroup ја претставува услугата „Врата до врата“ за сите уреди и сите клиенти на Huawei од цела Македонија. Во…