Категорија: Featured

ФУТУРАМА, Featured

Чип на Intel може да „намириса“ десет опасни бактерии

Од сите сетила, на вештачката интелигенција и е најтешко а го препознае мирисот. Најновиот напредок на тоа поле го направиле истажувачи од Intel од Универзитетот Корнел. Тие успеале да истренираат неуромофички…

ИНТЕРНЕТ, Featured

YouTube ќе го намали квалитетот на видео содржините во Европа

YouTube денеска најави дека ќе ги органичи содржините за корисниците во Европска Унија и во Велика Британија со цел да избегне преоптовареност на интернет серверите. YouTube ќе го намали квалитетот…

СОФТВЕР, Featured

Лажни апликации за следење на коронавирусот всушност ги следат корисниците

Стравот од пандемијата на Covid-19, болеста предизвикана од новиот коронавирус, ги наведува луѓето панично да прифаќаат и шират лажни информации, но и да бидат жртви на сајбер напади на кои…

МОБИЛНИ, Featured

Xiaomi наводно престанал со развој на сопствени чипови

Индустриските инсајдери тврдат дека Xiaomi престанал со развојот на сопствените чипови (кои ги развиваше Pinecone дивизијата). Компанијата во 2017. година го претстави Surge S1 чипсетот, по што имаше информации дека…

ИНТЕРНЕТ, Featured

Netflix го намалува квалитетот на сликата во Европа поради зголемена гледаност

Интернет страната за филмови, „Нетфликс“ ќе го намали квалитетот на резолуцијата на видеата во Европа во наредните 30 дена, со цел да ги намали потешкотиите со кои се соочуваат корисниците…

СОФТВЕР, Featured

WhatsApp стана центар за дезинформации за коронавирусот

Апликацијата WhatsApp стана центар за дезинформации на интернет во период кога се шири заразата со коронавирусот, пишува CNN. Властите во земјите ширум светот се обидуваат да им дадат точни информации…