Категорија: Featured

ГАЏЕТИ, Featured

Apple Watch може предвреме да предупреди на инфаркт

Истражувањето кое го спроведе универзитетот Калифорнија од Сан Франциско открива дека апликацијата Cardiogram може да го предупреди корисникот дека му се заканува срцев удар Љубителите на носивата технологија секогаш имаат…

МОБИЛНИ, Featured

Intel и Samsung со поддршка на тужбата против Qualcomm

Според FTC, Qualcomm со својата политика директно влијаеше на неповолната положба на конкуренцијата Американската федерална трговска комисија FTC оваа година покрена судска тужба против еден од најголемите производители на мобилни чипови…

СОФТВЕР, Featured

iOS 10.3.2. донесува мноштво сигурносни подобрувања

Помали сигурносни надградби добија и останатите платформи watchOS, tvOS и macOS Во неделата што беше обележана со големиот сигурносен пропуст во Windows и нападот на ransomware кој го искористи тоа, Apple издаде сигурносна…

AV, Featured

Thunderbolt: Со брзина на молња

Технологијата Thunderbolt е замислена како интерфејс на високи перформанси, односно висока пропусност и ниска латенција со која се заменуваат каблите Интеловата технологија Light Peak првпат имавме можност да ја видиме…

AV, Featured

MP3 форматот е службено мртов

MP3 аудио форматот што е синоним за дигитална музика уште од средината на 90-те е официјално убиен од своите креатори. Иако MP3 е премногу раширен вистински да исчезне во скоро…

AV, Featured

Apple TV – Иднината на телевизијата се апликациите

Причина за надградба на новата четврта генерација е комбинацијата од апстор (AppStore), потребата од побрз уред и редизајнираниот „сири“ далечински управувач НИКОЛА БУРАГЕВ „Веруваме дека иднината на телевизијата се апликациите“,…