Автор: Никола Бурагев

ПРИЈАТЕЛИ

Прв национален натпревар во сајбер-безбедност

Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT, како организациска единица во Агенцијата, го организираат првиот Национален натпревар во сајбер-безбедност – хакатон, CyberMK 2020. Целта…

ПРИЈАТЕЛИ

УНЕТ одбележува 25 години постоење, ќе донира веб решенија за три угостителски фирми

Точно пред 25 год. на 20 Април 1995 година, УНЕТ ја воспостави првата интернет конекција во Македонија во време кога населението не само што во најголем дел немаше воопшто слушнато…

ГАЏЕТИ, Тренди

СЗО препорачува играње видео игри во текот на пандемијата

Препорачан третман во социјалната изолација во текот на каранатинот – така Светската здравствена организација гледа на играњето видео игри. Барем во овој момент, додека сме во целосната фаза на пандемија….

СОФТВЕР, Тренди

Spaces овозможува да присуствувате на Zoom сосотаноци преку VR

Новата VR PC апликација, Spaces им овозможува на корисниците да им се приклучат на Zoom конференциските и други состаноци преку виртуелната реалност (VR). Апликацијата е развиена во екот на COVID-19 пандемијата,…

Uncategorized

Основачот на Amazon заработи 5,5 милијарди долари за време на пандемијата

Основачот на Amazon, Џеф Безос заработи уште 5,5 милијарди долари од почетокот на пандемијата. Најбогатиот човек на светот денес тежи неверојатни 120 милијарди долари. Безос се спаси од голема криза…

ФУТУРАМА

Русија на чекор да го спаси светот: Создадени три препарати кои можат да ја излечат инфекцијата од Ковид-19

Како што тврди потпретседателот на „RAN“, овој препарат исто така е подготвен за понатамошни испитувања кои што треба да се направат, пред истиот да биде ставен во употреба. Во Русија…