Автор:

ФУТУРАМА

Научниците од Пентагон очекуваат вакцина против коронавирусот до крајот на годината

Научник од Американската воена програма за истражување на заразни болести рече дека е оправдано да се очекува дека до крајот на годината ќе биде достапна одредена форма на вакцина против…

СОФТВЕР, Тренди

Facebook Manage Activity овозможува групно криење и бришење на постари објави

Facebook објави нова функција, која на корисниците им овозможува нивните профили да не се издвојуваат од погрепни причини (на пример, кога бараат работа и можниот работодавец ќе го прегледа нивниот…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Издавачите го тужат Internet Archive поради пиратерија

Интернет сервисот Internet Archive е познат по својата архива на стари, одамна угасени веб-страници и архивирани рани верзии на постоечките веб-страници, WayBackMachine. Но, овој сервис служи и како репозиториум на разни…

СОФТВЕР, Тренди

Откриена фотографија која целосно ги блокира Android смартфоните (ВИДЕО)

Дојавувачот Ice Universe објави информација за фотографија која никој со Android телефон не би смеел да ја постави за позадина на својот екран. Имено, оваа атрактивна сцена на планински пејзаж, шума и…