Sony ги претстави новите A6600, A6100 фотоапарати

По лансирањето на новите камери без огледала (mirrorless) на Canon, Sony исто така сега нуди два нови модели. Станува збор за Sony A6600, кој е премиум модел на Sony во оваа линија, и Sony A6100, кој ќе биде подостапен модел.

Sony A6600 доаѓа со сензор 24MP APS-C и користи процесор за слика на Sony BIONZ X. Исто така, постои хибриден систем за автофокус со 425 точки, 3-инчен дисплеј на допир и поддршка за burst од 11fps. Исто така, постои можност да снимате 4K видеа @ 30fps. Фотоапаратот исто така има in-body стабилизација на слика, поголем држач и поддршка за поголема батерија.

Sony A6100, пак, е дизајниран да биде подостапен и не треба да се очекува да има понапредни карактеристики. Уредот има сензор 24MP APS-C и процесор BIONZ X, како и хибриден систем за автофокус со 425 точки и 3-инчен дисплеј. Има нешто понизок ISO опсег, со максимум 51200 наместо 102400. Исто така, нема in-body стабилизација на слика.

Кога станува збор за цените, Sony A6600 ќе има почетна цена од 1400 долари (без објектив), додека цената на Sony A6100 ќе биде 750 долари.