Научници откриле како да „го прикачите“ знаењето во Вашиот мозок

Истражувачи од центарот ХРЛ Лабораторис во Калифорнија соопштуваат дека имаат развиено симулатор за вчитување информации директно во човечкиот мозок, така

Повеќе

Италијански хирург тврди дека ја извршил првата трансплантација на глава

Италијанскиот хирург Серхио Канаверо тврди дека ја направил првата успешна трансплантација на глава. На прес-конференција во Виена неврохирургот излезе со

Повеќе