Ознака: лаптопи

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Најновиот Dell Latitude Detachable има стилизиран изглед и тенми рамки

Dell го претстави својот најнов Latitude 7320 Detachable лаптоп, кој пристигнува со постилизиран изглед и надграден хардвер. Тенките рамки го опкружуваат 13,3-инчниот FullHD екран, лаптопот има 84 проценти screen-to-body однос, а дисплејот…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

IDC: Испораката на PC уреди бележи глобален раст во првиот квартал

Глобалната испорака на компјутери, вклучувајќи ги и традиционалните десктоп уреди, лаптопи и работни станици, забележа годишен раст од 55,2 проценти во текот на првиот квартал на 2021. година, се вели…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Alienware го претстави својот прв лаптоп со AMD процесор уште од 2007. година

Dell претстави два нови лаптопи, од кои едниот припаѓа на гејминг брендот на компанијата, а другиот пристигнува во рамките на бренодт Alienware. И двата лаптопа имаат една заедничка карактеристика –…