Категорија: Тренди

ФУТУРАМА, Тренди

ChatGPT достапен за корисниците на iPhone; Андроид верзијата во подготовка

Ботот со вештачка интелигенција ChatGPT, кој има способност да одржува разговор налик на човек, стана достапен за преземање во продавницата за апликации на Apple. По нејзиното првично објавување во американската…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Сајбер-криминалците нудат евтини претплати на Netflix, што се крие зад тоа

Netflix ја прекина една од своите популарни опции: споделени сметки. Оваа одлука предизвика значителен егзодус на корисници, па Netflix, на пример, изгуби повеќе од милион претплатници само во Шпанија во…

СОФТВЕР, Тренди

Новата надградба на Windows 10 предизвикува главоболки кај корисниците

Microsoft неодамна објави ново ажурирање за Windows 10, а деновиве корисниците известуваат дека тоа предизвикува многу проблеми. Корисниците на Windows 10 се соочуваат со различни проблеми по најновата надградба на…

СОФТВЕР, Тренди

„Ако ја имате инсталирано оваа апликација, веднаш избришете ја – ве снима“

Словачки експерти од безбедносната компанија ESET ги предупредија корисниците дека апликацијата за снимање екран, која инаку ги помина сите безбедносни проверки од Google, стана една од оние што не ги…

ФУТУРАМА, Тренди

Шефот на OpenAI: Ако правилата на ЕУ за вештачка интелигенција се строги, заминуваме

Компанијата OpenAI, која го произведе генеративниот систем за вештачка интелигенција ChatGPT, ќе ја напушти Европа доколку не може да се усогласи со најавената регулатива на ЕУ. Шефот на OpenAI, Сем…

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp може да го промени начинот на кој луѓето се пронаоѓаат едни со други на апликацијата

WhatsApp во последно време редовно објавува ажурирања и нови функции за својата платформа. Сега се подготвуваат нови опции. WABetaInfo известува дека WhatsApp подготвува промени на изгледот на профилот, вклучувајќи ја…