Категорија: Тренди

ИНТЕРНЕТ, Тренди

ВИДЕО: Хакирани познати казина во Лас Вегас – украдени податоци на посетители

Хакерската група „Scattered Spider“ нападна познати казина, вклучувајќи ги и оние во хотелите „Caesars Palace“, „Bellagio“ и „MGM Grand“. Како што е познато, биле украдени податоците на честите посетители. Оние…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Дали знаевте дека твитови повеќе не постојат? Еве ги имињата на објавите на Х

Платформата X има имплементирано неколку интересни промени во своите услови за користење. Во условите за користење на апликацијата X, почнаа да се појавуваат скокачки прозорци за новите услови кои ќе…

ФУТУРАМА, Тренди

Што ја чека човечката раса за 100 години? Еве што предвидува најнапредниот хуманоиден робот

Ameca се карактеризира како најнапредниот хуманоиден робот благодарение на неговите реални движења и изрази на лицето. Со сè понапредната вештачка интелигенција која се заканува да ги украде работните места на…

ФУТУРАМА, Тренди

Американската војска сака да создаде армија од роботи, а целта е да испрати порака до оваа земја

Војската на САД има нова иницијатива, чија цел е да создаде достапни и разновидни роботски системи во повеќе домени, со што ќе се промени пејзажот на конфликтот и стратешката одбрана….