Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Тренди

Edge престана „да краде“

Интернет прелистувачите (Browsers) генерално сакаат да бидат „главни“ на секој компјутер, па затоа бараат да бидат стандардна опција, а патем нудат и опција за увоз на податоци од конкурентни програми….

СОФТВЕР, Тренди

Задолжително вклучете го Airplane Mode во авионот: Последиците можат да бидат катастрофални

Кога ќе се качите во авионот, екипажот ве замолува или да ги исклучите вашите уреди или да ги префрлите на режим на авион (Airplane Mode). Дали некогаш сте се запрашале…

СОФТВЕР, Тренди

Во Apple сервисот доаѓа заштита што ништо не може да ја пробие

Во следното ажурирање на iOS, системот за пораки iMessage ќе добие уште посигурен систем за шифрирање, според компанијата најсилниот во светот, кој исто така ќе се погрижи и квантните компјутери…

СОФТВЕР

Microsoft го одржа зборот: Поправен проблем што фрустрира многумина

Како дел од својата месечна безбедносна надградба за Windows, Microsoft реши проблем што ги вознемируваше корисниците. Месечното безбедносно ажурирање за Windows, попознато како Patch Tuesday, често пристигнува со некои проблеми…