Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Тренди

Инстаграм тестира алатка за вештачка интелигенција која ја потврдува возраста со скенирање на лицето

Инстаграм тестира нови методи кои ќе им овозможат на корисниците да ја потврдат својата возраст, а тука е и алатката за вештачка интелигенција од надворешната компанија Yoti. Апликацијата одредува колку…

СОФТВЕР, Топ

Екстензиите на Chrome може да се користат за следење на корисниците

Програмерот „z0ccc“ создаде веб-страница дизајнирана да генерира „отпечаток“ на уредот врз основа на екстензии за Google Chrome, инсталирани во прелистувачот на посетителот. z0ccc рече дека иако неговата веб-страница не ги…

СОФТВЕР, Топ

WhatsApp овозможува подобро управување со групните повици

Популарната апликација WhatsApp добива нови функции, кои на корисниците им овозможуваат подобрени опции во рамките на групните повици. WhatsApp додаде неколку нови функции неодамна кои ќе им овозможат на корисниците…

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp ви овозможува да ја скриете фотографијата на профилот, статусот „last seen“ и делот About од одредени корисници

WhatsApp почна да работи на нови поставки за приватност минатата година и сега тие се достапни за сите корисници. Станува збор за можност за криење на фотографии на профилот, статусот…