Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Топ

Linux е единствениот оперативен систем кој поддржува режим на дијагонален монитор

Според некои програмери, совршената ротација на мониторот за развој на софтвер е 22 степени. Токму тоа го овозможува Linux. Верувале или не, Linux е единствениот оперативен систем кој поддржува режим…

СОФТВЕР, Тренди

Избришете ги овие 13 апликации од вашиот телефон, тие содржат опасен вирус

Корисниците на уреди со Android треба да бидат внимателни ако имаат некоја од апликациите од списокот на нивниот телефон. Компанијата Google отстрани 13 апликации од Play Store, за кои експертите…

СОФТВЕР

Android вирус од Google Play Store е симнат повеќе од 12 милиони пати

Злонамерни апликации крадат лични податоци од уредите со Android и нудат „брз и лесен пристап“ до финансиските ресурси. Десетици малициозни апликации за позајмување пари, генерално наречени SpyLoan, се преземени повеќе…

СОФТВЕР, Тренди

Дали користите програми за лозинка? Бидете внимателни, AutoSpill краде кориснички податоци

Создаден е нов злонамерен напад, кој може да ги украде ингеренциите на корисниците на Android при дејствата за „autofill“. Во рамките на презентација на конференцијата за безбедност Black Hat Europe,…

СОФТВЕР, Тренди

Telegram со нов дизајн и анимации го „предизвикува“ WhatsApp

Компанијата Telegram објави дека го подобрила квалитетот на разговорите преку својата истоимена платформа. Telegram воведе нов дизајн на повици и нови анимации кои треба да го надминат неговиот главен конкурент,…