Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Тренди

Сега можат да ја хакираат вашата сметка на Google и без лозинка

Сајбер-криминалците пронајдоа начин за хакирање на сметките на Google без лозинка, објави безбедносната компанија CloudSEK. Со генерирање на постојани колачиња за автентикација на Google, хакерите можат да добијат „континуиран пристап“…

СОФТВЕР, Тренди

Windows 12 ќе бара повеќе ресурси, а еве зошто

Дополнително, бидејќи новата верзија на оперативниот систем ќе донесе подлабока интеграција на генеративната вештачка интелигенција на сите нивоа, тој ќе биде и нешто понапорен кога станува збор за меморијата, предвидуваат…

СОФТВЕР, Тренди

Никој не е безбеден: дури и Notepad добива подобрувања со вештачка интелигенција

Microsoft најави дека 2024 година ќе биде „година на компјутерските уреди со вештачка интелигенција“ и тоа полека се остварува. Изгледа дека Microsoft подготвува нова генеративна функција за вештачка интелигенција за…

СОФТВЕР, Тренди

ВИДЕО: Откриена најстарата позната верзија на претходникот на MS-DOS

86-DOS, рудиментиран оперативен систем од 1980-тите, е претходник на системот кој подоцна беше купен од Microsoft. Неговата верзија на ознаката 0.1 сега е достапна на сервисот Internet Archive. MS-DOS е…

СОФТВЕР, Тренди

Променете ја лозинката на телефонот ако ја користите оваа апликација

Често се пишува за злонамерните апликации на Android кои имаат намера да ги украдат вашите податоци, но некои апликации ненамерно ги изложуваат на ризик вашите податоци. Истражувачкиот тим на Cybernews…