Ако сакате да си играте со храната, сега можете ако имате доволно среќа да освоите официјален Xbox контролер што може да се јаде.

Microsoft создаде прилагоден Xbox контролер и тоа е парче чоколадо за јадење, завиткано во златна фолија.

Компанијата го нарекува првиот официјален, јадлив Xbox контролер, создаден од 100% чисто чоколадо.

Причината за создавањето на овој контролер е новиот филм „Wonka“, кој во кината пристигнува во декември. Промоцијата вклучува и прилагодена конзола Xbox Series X, инспирирана од темата Wonka.

За среќа, конзолата Xbox Series X која изгледа како џиновско чоколадо не може да се јаде – таа е целосно функционална конзола со дизајн на Wonka.

Најдобро од сè, Microsoft, Warner Bros. и тимот на Xbox ги споделуваат овие уникатни креации низ платформата X како дел од најновиот награден подарок за Xbox. Наградната игра е отворена за сите региони и пазари ширум светот.