Ознака: Microsoft

ФУТУРАМА, Тренди

Microsoft патентираше комуникација со виртуелни лица, вклучувајќи ги и починатите

Microsoft ја патентираше револуционерната технологија преку која луѓето ќе можат да комуницираат со виртуелни лица, па дури и со починати блиски. Системот ќе функционира со користење на податоци за лицето…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Microsoft: Во 2021. година ќе исчезнат лозинките

Microsoft веќе извесно време се залага за технологија без лозинки, истакнувајќи дека сака традиционалните и несигурни лозинки да исчезнат. Компанијата во текот на изминатите неколку години инвестираше во разчични решенија,…