The Day Before е MMO игра со пукање и со елементи за преживување, сместен во пост-апокалиптичен свет окупиран од зомби. Минатата година беше на врвот на листата со најмногу играчи на Steam.

Мистеријата околу The Day Before, MMO игра со пукање и со елементи на преживување во пост-апокалиптичен свет со зомби, продолжува.

Играта требаше да излезе на 1 март, но се беше одложено.

HCL, гејминг порталот специјализиран за игри, компјутерска опрема, конзоли и виртуелен свет, пишуваше за сè подетално, со месеци ја следеше темата и проблемите, како и сомнежот дали воопшто постои оваа игра и дали е во развој или се работи за голема измама. Играта беше на врвот на листата со најмногу играчи на Steam минатата година, а сега мистериозно исчезна од Steam.

Девелоперите на играта, за кои не се знае дали се од Сингапур или Русија, тврдат дека играта исчезнала од Steam поради техничка грешка, а неколку часа подоцна пристигнала друга верзија на приказната. Студиото Fntastic тврди дека нивната игра била блокирана на барање на некој што го заштитил името на играта ‘The Day Before’. Тие додадоа дека овој блок ќе ги забави и дека играта требаше да излезе во ноември, што само го зголеми сомнежот во светот на игрите дека се работи за измама и дека играта не ни постоела.

Но, добивме нова игра. Поточно, десет минути gameplay од играта, се објавено од студиото кое наводно ја развива играта. Или веќе ја развил. Или ќе ја развијат. Сепак. Коментарите на YouTube се хит.

Па, ова е симулатор за џогирање!

Зборувајќи за развојот, позадината на главниот лик, кој трча наоколу со оружје, е главна тема за коментар.

„Сигурно ѝ го потрошиле целиот буџет за задницата“, пишува еден коментатор, додека друг додава:

„Не е ни чудо што има ваква задница, па ова е симулатор за џогирање!

Како што пишува HCL, сè уште е многу сомнително. Некој забележал дека во ниту еден момент немало повеќе од три или четири зомби на екранот во исто време.

„Впечатоците на гледачите се поделени. На официјалниот канал на развивачот Fntastic, ова видео има над 9.000 негативни оценки и 6,6 илјади позитивни. Коментарите, сепак, се главно негативни и ја исмејуваат самата игра, нарекувајќи ја симулатор за џогирање“, пишува HCL.