Ознака: igrici

СОФТВЕР, Тренди

ВИДЕО: Како аутистичен хакер го потресе светот на игрите објавувајќи гејмплеј за GTA VI

Во филмовите хакерите обично седат на големи маси и користат висока, скапа технологија, но хакерот Арион Куртај (18) е сосема спротивно. Станува збор за хакер од хакерската група Lapsus$, кој…

ГАЏЕТИ, Тренди

(ВИДЕО) Кој побрзо ќе го „смува“ ликот: Нова категорија во Baldur’s Gate 3

Играчите постигнуваат импресивни рекорди во нивната потрага да постигнат слава во заведување и романса. Играта Baldur’s Gate 3 е полна со можности за „speedrun“, односно рекорди за брзина. Еден играч,…

ГАЏЕТИ, Тренди

Класичните видео игри исчезнуваат, но тие ги спречуваат да бидат заборавени

Повеќето класични видео игри повеќе не се комерцијално достапни; доколку итно не се сочуваат во библиотеки и архиви, ќе се изгубат и ќе исчезнат од нашата историска и културна меморија….

ГАЏЕТИ, Тренди

ВИДЕО: Речиси половина милион играчи ја инсталирале оваа игра од нејзиното објавување

Baldur’s Gate 3 успеа да постави неколку рекорди за помалку од 24 часа од неговото лансирање и се покажа како втора најуспешна компјутерска игра во годината, ако ја погледнете активноста…