CD Project Red неодамна одржа состанок со инвеститорите на кој објави интересни информации за бизнисот и продажбата на игрите.

Компанијата истакна дека популарната франшиза The Witcher забележала продажба од над 65 милиони примероци. Во текот на 2022 година, само Witcher 3 продаде над 40 милиони копии, додека во 2020 година беа продадени 30 милиони примероци од оваа игра.

Се очекуваше дека ќе можеме да видиме уште едно зголемување на продажбата на играта Witcher 3 во текот на првата половина, но за жал ажурирањето на играта за следната генерација конзоли и графика за компјутер беше одложено на неодредено време.

Ажурирањето претходно беше развиено од Saber Interactive, но CD Project Red во меѓувреме го промени развојот во рамките на сопствените ресурси, кои сега се повеќе, бидејќи работата на Cyberpunk 2077 сега е во голема мера завршена.

Се очекува значителен дел од ресурсите да бидат насочени кон развојот на новата игра Witcher, која ќе биде развиена со помош на Unreal Engine 5.