Видеосервисот YouTube има намера да го исполни ветувањето и да им понуди на сите корисници на iOS режим на слика-во-слика.

TechCrunch објави дека корисниците на iPhone и iPad во САД ќе добијат PiP режим, кој првично ќе биде достапен за доброволците кои користат Premium сметка.

Прво треба да се придружите на тестирањето преку страницата за компјутерски експерименти и потоа сѐ ќе биде подготвено. Корисниците ќе можат да гледаат видеа во „лебдечки“ прозорец додека ги проверуваат социјалните мрежи на поголема површина или прават други работи.

Премиум тестирањето завршува на 31 октомври, и ако Picture-in-Picture режимот не е достапен веднаш, апликацијата треба повторно да се инсталира.

Засега не е познато кога PiP режимот ќе стигне до корисниците без Premium сметка.

Извор: Klix.ba