Ознака: iOS

СОФТВЕР, Тренди

Кој систем е полесен за користење – Android или iOS? Што покажува истражувањето

Додека повеќето можеби мислат дека iOS е многу полесен за користење од Android, најновото истражување покажува дека тоа всушност не е така. Извештајот на GreenSmartphones покажа дека корисниците на Android…

МОБИЛНИ, Тренди

Корисниците на Android се префрлаат на iPhone во рекордни бројки – еве зошто

Приказната за Android vs Apple секогаш ќе биде актуелна, а најновите бројки откриваат дека едната страна ќе биде многу позадоволна оваа година. Според последниот извештај што излезе од Consumer Intelligence…

СОФТВЕР, Тренди

YouTube апликацијата добива нов изглед на плеерот за Android и iOS

Мобилната апликација за YouTube имплементира нов дизајн кој ќе го олесни пристапот до контролите при гледање на видеото на цел екран. Новиот кориснички интерфејс додава ред копчиња во долниот лев…

СОФТВЕР, Тренди

Нема криза – Потрошени 133 милијарди долари годинава за апликации

Како што се приближувa 2021 година кон крај, полека се сведуваат сметките и се креираат листите со најважните теми во ИТ индустријата. Компанијата SensorTower ја објави својата годишна анализа, која…