Sony планира на 16. октомври да го одржи својот следен PlayStation 5 Showcase, а во прашање е настан во текот на кој компанијата ќе објави повеќе детали за претстојната PlayStation 5 (PS5) конзола. Се очекува дека ќе бидат објавени и повеќе детали за претстојните игри.

Во текот на настанот, Sony ќе понуди повеќе информации за карактеристиките и функциите на PlayStation 5, се очекува објава на нови игри, како и подобар увид во некои од насловите што ќе бидат објавени заедно со PlayStation 5.

Sony би можел да ги открие малопродажните цени на своите PlayStation 5 и PlayStation 5 Digital Edition конзоли, а гласините сугерираат дека компанијата морала да ги намали цените на своите уреди, за да им конкурира на многу достапните Xbox Series X/S конзоли, за кои неодамна беа објавени цените.

Sony ја објави првата ТВ реклама за PlayStation 5 (ВИДЕО)