Realme Smart TV е претставен на 25. мај, а сега почна да се продава. Телевизорот пристигнува во 43-инчна Full HD и 32-инчна HD Ready варијанта. Двете верзии имаат Chroma Boost Picture Engine и дизајн речиси без рамки, со дебелина од 8,7 милиметри.

Сега официјален претставник на компанијата потврди дека Realme наскоро ќе претстави телевизор од 55 инчи. Минатата недела беше потврдено дека Realme ќе почне локално производство на своите телевизори, преку SMT (Surface-mount Technology) производната линија.

Нема информации за спецификациите на претстојниот 55-inčnog Smart TV. Актуелниот Realme Smart TV модели имаат поддршка за Netflix, YouTube, Prime Video и Live Channel, а повеќе апликации може да се преземат преку Play Store.